Stander Groep

ReAttach voor mensen met psychische klachten, trauma’s en autisme.

We zijn gewend om te praten over gebeurtenissen die ons bezig houden. Gewoonlijk staan we niet stil bij de manier waarop we die gebeurtenissen verwerken. Als er in die verwerking een belemmering optreedt, merken we dat gebeurtenissen vanuit het verleden ons functioneren blijven beïnvloeden. Het lukt bijvoorbeeld niet om dingen los te laten. We krijgen er last van als we letterlijk “vol” blijven zitten met onverwerkte informatie. Als dit gebeurt kunnen er allerlei problemen ontstaan hierbij kun je denken aan concentratieproblemen, angsten, laag zelfbeeld, depressieve klachten, piekeren, slaapproblemen boos en opstandig gedrag, moeite met plannen en organiseren.

ReAttach is een begeleidingsvorm die dan kan helpen. ReAttach is zeer geschikt voor mensen die het moeilijk vinden om over hun problemen te praten, omdat je bij ReAttach niet hoeft te praten.

In de vorige nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen dat 6 personen zijn gestart met de training ReAttach voor mensen met autisme. Er is een aangepaste training ontwikkeld zodat ook mensen met autisme kunnen deelnemen. Bij de mensen die tot dusver deel hebben genomen aan ReAttach is er na 5 sessies een meetbaar positieve verbetering vastgesteld!

Ervaringen van deelnemers na de training: ik ervaar meer rust en ruimte in mijn hoofd, ik kan me beter concentreren, ik heb meer overzicht, ik raak niet meer in paniek bij onverwachte gebeurtenissen. Ik ben actiever geworden, ik durf meer dingen te ondernemen.

Binnen het totaalpakket hebben we een specialisatie ontwikkeld op het gebied van

Autisme & Werk

meer...