Mijn naam is Paul de Heer. Begin dit jaar liep door een samenloop van omstandigheden, mijn emmer vol en kwam ik slechter in mijn vel te zitten. Toen kwam mijn werkgever met het voorstel van een jobcoach. Hier had ik geen ervaring mee en had het idee, als ik hier iets van kan leren, is dit meegenomen. Het hele traject met Standergroep bracht mij meer dan wat ik ervan verwachtte.

De eerste kennismaking met Peter de Jongh, directeur van Standergroep, was warm en onderhoudend. Zijn voorstel was om met mij samen jobcoaching te gaan doen en daarnaast een mindmap te gaan maken om mijn overvolle hoofd in kaart te brengen en zodoende een duidelijker beeld te krijgen van wat er speelde. Ook gaf hij aan dat een collega van hem, Hanjorine van Essen, samen met mij ReAttach zou gaan doen. Hij omschreef dat, als het gaan resetten van mijn harde schijf, zodat er meer ruimte en rust zou ontstaan. Het plan klonk mij als muziek in de oren en daar zijn wij mee aan de slag gegaan.

De gesprekken waren prettig en motiverend en hielpen mij om meer inzicht te krijgen in de wetgeving voor mensen die zoals ik, langdurig ziek waren. Peter maakte duidelijk hoe hiermee omgegaan kon worden en was mijn rode draad in dit traject. De ReAttach met Hanjorine bleek een wijziging in mijn leven tot stand te brengen, de eerste keer was ik erg emotioneel, maar in de avond, na de therapie, leek het, of er iemand op een knop had gedrukt en mijn gedachten tot rust waren gekomen. Dit had ik niet verwacht en bleef de dagen erna zo.

Mijn enthousiasme nam toe, en ik vroeg Hanjorine of dit, ook iets voor mij zou kunnen zijn. Zij bracht mij op het spoor van Paula Weerkamp, de grondlegster van deze therapie. Met haar zocht ik contact en werd bij haar thuis uitgenodigd. Zij vond mij geschikt om mee te mogen doen met de eerstvolgende opleiding en een maand later was ik op het einde van deze therapie inmiddels zelf begonnen met dit te mogen trainen bij andere mensen.

Kortom, dit bracht een positieve verandering in mijn leven teweeg en bracht meer dan ik verwacht had.

Hierbij nogmaals mijn dank aan Peter en Hanjorine voor hun prettige en deskundige hulp.

Paul de Heer