Project voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt

Standergroep is weer een nieuw werkproject gestart voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dit keer in opdracht van Hogeschool VIAA.

Hogeschool VIAA wil kandidaten kansen bieden op betaald werk binnen de hogeschool. In het verleden zijn al meerdere kandidaten van Standergroep bij VIAA gestart, o.a. als conciërge en op de administratie. Wat elke keer weer opvalt is de positieve ontvangst en het warme welkom. Zo hebben al meerdere kandidaten hun weg gevonden binnen VIAA.

Op dit moment zijn er weer 2 nieuwe kandidaten gestart op de catering, zij werken hier met veel plezier. De catering is compleet verbouwd met nieuwe apparatuur, zie bijgevoegde foto’s. Het is dan ook een fijne plek om te werken. Standergroep heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen naar werk en op de werkplek en kan dan ook (wanneer nodig) kandidaten een stuk extra begeleiding bieden in de vorm van bijvoorbeeld jobcoaching. Daarnaast regelen we ook de papierwinkel met UWV en de arbeidsovereenkomst. Zo ontzorgen we onze opdrachtgever zoveel mogelijk.

De bedoeling is dat er in de toekomst meer kandidaten starten in de catering. Dus heb je interesse? Wij horen het graag. We starten met een proefplaatsing, waarna je een betaald dienstverband krijgt. We werken aan een duurzame arbeidsrelatie, zodat kandidaten langdurig en met plezier werken bij onze opdrachtgever.

Bent u als werkgever ook geïnteresseerd in een werkproject of raakt u net als ons geïnspireerd? Neem dan vooral contact met ons op. Wellicht zoekt u mogelijkheden om aan de SROI verplichting te voldoen, ook hierin kunnen we u ondersteunen en desgewenst het gehele traject uit handen nemen.

IMG 20230222 114021361IMG 20230222 114026951