Stander Groep

Eindelijk is het zo ver. De website van StanderLink is live. Zo kunnen we laten zien wat we al ruim 2 jaar aan het doen zijn. Een mooie sociale onderneming bouwen voor inclusief werk; Standerlink B.V. We doen het contentbeheer voor webwinkels, richten winkels in en voeren seo activiteiten uit. Dat doen we inmiddels voor 20 webshops tot volle tevredenheid van de winkeliers. Er zijn nu 5 medewerkers uit de banenafspraak in dienst. Daarnaast doen er mensen werkervaring op. Voor meer informatie www.standerlink.nl. Wil je meedoen of samenwerken neem dan contact met me op, Peter de Jongh 0619505667

Standergroep werkt actief mee aan de maatregelen die de regering heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent dat wij vanaf maandag vanuit huis werken en het bezoeken van klanten en bedrijven tot een absoluut minimum beperken. 

Dit doen we niet alleen voor onze klanten en onszelf maar zeker voor al die mensen die tot de zgn risicogroepen behoren en nu soms erg bang en in grote onzekerheid thuis zitten.

Wij zijn wel gewoon voor iedereen bereikbaar via telefoon, mail, whatsapp, e.d.

Functie

Wij zijn voor een scholengemeenschap in Zwolle op zoek naar een medewerker die de vloeren reinigt met een schoonmaakmachine. Werktijden liggen tussen 16.00 – 20.00, van 16.00 - 18.00 of 18.00 - 20.00 is ook mogelijk. De werkzaamheden en dienen plaats te vinden als de leerlingen vertrokken zijn. Je werkt altijd samen met anderen. Eventueel is deze vacature ook over 2 kandidaten (van allebei 10 uur) te verdelen.

Hou je van een schone en nette werkomgeving en direct zichtbaar resultaat van je werk? Dan is dit iets voor jou. Je wordt goed ingewerkt en komt in een rustige prettige omgeving te werken. 

Organisatie 

De scholengemeenschap in Zwolle is een gereformeerde scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Zwolle, Hardenberg, Meppel en Enschede. De hoofdvestiging zit in Zwolle.

 Categorie

Wajong en banenafspraak

  Functie eisen

 • geen specifieke vooropleiding vereist;
 • u heeft oog voor een nette en schone werkomgeving;
 • goede fysieke gesteldheid en uithoudingsvermogen.

 Aantal uur en werktijden

 20 uur per week, eventueel te verdelen over 2 kandidaten  

 Bij interesse en vragen graag contact op nemen met:

Aart Voorberg
06 19792680
aart.voorberg@standergroep.nl

Standergroep breidt haar activiteiten aanbod uit en biedt nu werving & selectie voor werkgevers en werkzoekenden.

Standergroep heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen naar werk. De situatie op de arbeidsmarkt en het overschot aan vacatures vraagt om een andere manier van werken, die kansen biedt om ook de moeilijk vervulbare vacatures in te vullen. Tegelijk biedt het werkzoekenden een ultieme kans om (weer) de arbeidsmarkt te betreden. 

Gemotiveerde kandidaten kunnen zich vrijblijvend bij ons melden. Wij gaan in gesprek en maken zo mogelijk direct een match met ons vacature aanbod. Wanneer er geen passende vacature voor handen is, dan kan een kandidaat zich inschrijven en zetten wij ons in om alsnog de passende match te maken.

Gezien ons uitgebreide netwerk en de roep die hier ligt om personeel is een match snel te maken. Vervolgens komt u via ons in dienst.

Standergroep heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen naar werk en op de werkplek en kan dan ook (wanneer nodig) kandidaten een stuk extra begeleiding bieden. Met name wanneer mensen in een heel nieuw vakgebied beginnen, wordt dit als erg prettig ervaren.

We hebben diverse vacatures in de techniek, met name in de glasvezel en 3D scanning. Ook in de horeca liggen mogelijkheden. We hebben goede contacten bij logistieke bedrijven en in de bouw & infra.

Voor meer info of een kennismaking kunt u contact opnemen met: 
Aart Voorberg, 06-19792680.

We komen graag met u in gesprek.

Groeivoer Podcast is een podcast over ondernemerschap en interviewde onlangs autismecoach Jellienke Winters, over hoe ze haar eigen ervaringen met autisme gebruikt om met haar bedrijf Asspire andere mensen met autisme te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerend gesprek over hoe een persoon met autisme een succesvolle business heeft opgebouwd!

Luister hier naar de aflevering.

IMG 20190318 WA000614265

De eerste kandidaten glasvezelmonteurs nemen een kijkje in het werkveld. Er zijn nog enkele vacatures beschikbaar, dus heb je interesse, meld je dan snel aan!

 

Woensdag 6 maart hebben wij een bijzonder geslaagde bijeenkomst voor werkzoekenden in de regio Zwolle gehad, in samenwerking met Stichting voor Elkaar Zwolle.  Bezocht door 16 mensen, die geïnteresseerd waren in ons vacature aanbod voor o.a. glasvezelmonteur, chauffeur, calculator, salarisadministrateur, etc. We verwachten hier wel een paar matches uit!

Blijf ons volgen, binnenkort organiseren we een nieuwe bijeenkomst.

Ook dan zijn geïnteresseerden weer van harte welkom!

Wij organiseren in samenwerking met Stichting Voor Elkaar Zwolle een bijeenkomst voor werkzoekenden uit Zwolle en omgeving. 

 

Datum & tijd:
Woensdag 6 maart
Aanvang 9.00 uur
Koffie en thee vanaf 8.45 uur

Locatie:
De Biljartfabriek
Grote Voort 5
Zwolle

 

Standergroep ontwikkelt werkprojecten voor werkzoekenden in samenwerking met diverse bedrijven. Voor een groot werkproject zoeken wij (aankomende) glasvezelmonteurs voor (regio) Zwolle. Opleiding en werkervaring is niet vereist. U krijgt een interne cursus aangeboden waar de basiskennis van glasvezel wordt doorgenomen. Na een proefplaatsing volgt (bij goed functioneren) een halfjaar contract, met uitzicht op verlenging.

Naast glasvezelmonteurs hebben wij nog diverse werkprojecten waar we kandidaten voor zoeken, bijvoorbeeld bezorger/chauffeur, roostermaker en medewerker repro. Ook deze brengen wij graag onder uw aandacht.

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom, ongeacht de (uitkerings-)achtergrond! Ook begeleiders, maatjes en vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd.

Voor meer informatie:

Aart Voorberg
06 19792680
aart.voorberg@standergroep.nl

 

Startdatum: 14 maart 2019

Zwolle

 

Standergroep ontwikkelt werkprojecten voor mensen zonder werk. Voor (de regio) Zwolle zijn wij op zoek naar (aankomend) glasvezelmonteurs. Aanleggen, installeren, monteren en verzorgen van diverse glasvezelverbindingen voor KPN in (regio) Zwolle.

Functie omschrijving

Het gaat om glasvezelbekabeling vanaf de gevel de woning inbrengen en vervolgens aansluiten.

 •  contact maken met de klant en die op de juiste manier informeren;
 •  kabel opgraven (50 cm diep);
 •  gat in de gevel boren en bekabeling doorvoeren;
 •  aansluitingen maken;
 •  metingen verrichten, testen van de verbinding.

Functie eisen

 •  technisch inzicht/affiniteit met techniek;
 •  rijbewijs;
 •  communicatief vaardig;
 •  fysiek geen belemmeringen;
 •  MBO 2/ 3  werk- en denkniveau.

Aanbod

 •  afwisselend werk in de techniek;
 •  werk in tweetallen én in de buitenlucht;
 •  salaris niveau rond de € 11,- per uur (bruto);
 •  de mogelijkheid om een (nieuw) vak in de praktijk te leren;
 •  vooropleiding is niet nodig, u krijgt een interne cursus tot glasvezelmonteur aangeboden;
 •  meer dan voldoende werk voor de komende jaren, de glasvezelmarkt staat aan de vooravond van een grote landelijke uitrol.

Aantal uur

 •  Werktijden: 8.00 – 17.00;
 •  40 uur per week, korte opbouw van werkdagen is mogelijk.

Overig

U krijgt een interne cursus aangeboden waarin de basiskennis van glasvezel wordt doorgenomen. Na een proefplaatsing volgt (bij goed functioneren) een halfjaar contract, met uitzicht op verlenging.

Bij interesse en vragen graag contact op nemen met:

Aart Voorberg

06 19792680

aart.voorberg@standergroep.nl

 Organisatie 

Brasserie de Hofvlietvilla ligt in een mooi stukje ‘historisch’ Zwolle met een mooie, groene tuinsetting en terras aan het water. Voor deze unieke plek zijn we op zoek naar een medewerker spoelkeuken. Er wordt specifiek gezocht naar een wat oudere, serieuze medewerker die van aanpakken weet en die begrijpt dat het werk in de spoelkeuken van grote betekenis is.

 

Over de  functie

 Als medewerker spoelkeuken ben je onderdeel van het keukenteam. Er wordt gewerkt in een overzichtelijke, compacte en open keuken, de spoelkeuken is onderdeel van de gehele keuken. Je werkt dan ook in het zicht van de gast.

  

Werkzaamheden

 

·         Schoonmaken van keukenapparatuur – en gereedschap;

·         Bedienen van de spoel- en afwasmachine;

·         Sorteren en opruimen van serviesgoed en bestek;

·         Aanvullen van voorraad glas, servies en bestek in het restaurant;

·         Zorgdragen voor uitvoering van alle voorschriften m.b.t. veiligheid, hygiëne en arbo.

 

 Functie eisen

 

·         Goede fysieke gesteldheid en uithoudingsvermogen;

·         Je bent een aanpakker en hebt oog voor orde en netheid;

·         Flexibele instelling en je durft de handen uit de mouwen te steken;

·         Beschikbaar op avonden en in de weekenden;

·         Representatief.

  

Aantal uur en werktijden

 Tussen de 15 en 24 uur per week

 Door de week op avonden en in het weekend (ook) overdag.

  

Bij interesse en vragen graag contact op nemen met:

 

Aart Voorberg

06 19792680

 aart.voorberg@standergroep.nl

 

15-05-2018

Met verdriet hebben we afscheid moeten nemen van onze collega en partner van onze directeur; Petra Vermolen.

In april 2017 werd ze ziek, wat een ongeneeslijke ziekte bleek. Op 15 mei 2018 is ze overleden.

Ze werkte sinds 2015 bij Standergroep in de functie van loopbaanbegeleider. Verder was zij naast Peter de grondlegger en drijvende kracht achter de visie van Standergroep.

Petra was gedreven in haar werk, ze wilde mensen verder helpen. Vooruitgang mogelijk maken, dat was haar persoonlijke drijfveer. En van daaruit wilde ze mensen helpen om te ontdekken waar ze goed in zijn, want als je weet waar je goed in bent kom je verder, zo was haar gedachte.

Petra was betrokken op de mensen die ze begeleid heeft.  Verder kennen we haar als een harde werker, alert op kansen en kritisch op haarzelf. Ze was een doorzetter in haar werk, maar ook tijdens haar ziekte. We missen haar in ons team.

De medewerkers van Standergroep

 

Page1

Page2

Tijdens mijn re-integratietraject bij de Standergroep werd mij een assertiviteitstraining aangeboden.

“Ja-ja”, dacht ik in de eerste instantie. Toch ben ik op het aanbod ingegaan en heb daar geen spijt van.

Tijdens de training was er heldere uitleg over wat assertiviteit nou eigenlijk is en inhoudt, welke vaardigheden er mee gepaard gaan. Wat, in mijn geval, een sterk punt van de training is: de huiswerkopdrachten, uit te voeren in de praktijk, d.w.z. in je gewone dagelijkse ding thuis, op straat,  je werk, etc. De training daarop werden de assertiviteitsacties besproken. Dat daar een zekere druk achter zat vond ik eigenlijk niet zo erg. Het maakte me alerter. Ik werd me er van bewust dat het helemaal niet hoeft te gaan om de grote heftige acties maar dat het merendeel van assertief zijn in de gewone dagelijkse dingen zit. Dat assertiviteit door het gewone leven verweven zit. En ja, dat gaat de ene keer beter dan de andere keer.

Het beste voorbeeld, in mijn geval, is aanhoudende straatverkopers met een goed doel.

In het winkelcentrum van Stadshagen zag ik ze al aan de andere kant staan, waar ik moest zijn, en dacht: “...” en direct daarna: “KANS!”. Oefenen dus. Natuurlijk werd ik aangesproken en voor ik het wist, wist ik te melden dat ze een fantastisch verhaal hadden met een fantastisch doel, maar dat ik er niet aan mee zou doen, nog voor er ook maar iets aan me gevraagd was. Ik voelde triomf, de verkoper keek beteuterd omdat ik het gesprek overnam, beëindigde en daarna doorliep.

Het was me gelukt om binnen twee minuten mezelf en de ander in zijn waarde te laten, met een fatsoenlijk antwoord te komen en niet me een half uur overal uit te hoeven kletsen.

Een ander kort voorbeeld is dat ik jaren lang het clubblad had gemaakt voor een vereniging. Ik begon me er steeds meer aan te irriteren dat ik er veel tijd aan kwijt was en het me niet veel opleverde.

Ik belde naar het thuisfront met deze melding en met de vraag of dat heel vreemd overkwam. Het werd niet vreemd gevonden. Bij het afleveren heb ik de vereniging bedankt voor de opmaak en het printen van het clubblad. Nog wel meegewerkt een oplossingen aandragen hoe de vereniging verder kon. Je eigen gevoel vertrouwen is dus ook nog van wezenlijk belang.

Ik heb de training als waardevol ervaren omdat het elementaire vaardigheden bevat waarmee je je makkelijker kunt handhaven in sociale interactie tussen mensen waarin je opkomt voor jezelf, je grenzen aangeeft en bovendien jezelf en de ander in zijn waarde laat.

 

Kristof Wever

Mijn naam is Paul de Heer. Begin dit jaar liep door een samenloop van omstandigheden, mijn emmer vol en kwam ik slechter in mijn vel te zitten. Toen kwam mijn werkgever met het voorstel van een jobcoach. Hier had ik geen ervaring mee en had het idee, als ik hier iets van kan leren, is dit meegenomen. Het hele traject met Standergroep bracht mij meer dan wat ik ervan verwachtte.

De eerste kennismaking met Peter de Jongh, directeur van Standergroep, was warm en onderhoudend. Zijn voorstel was om met mij samen jobcoaching te gaan doen en daarnaast een mindmap te gaan maken om mijn overvolle hoofd in kaart te brengen en zodoende een duidelijker beeld te krijgen van wat er speelde. Ook gaf hij aan dat een collega van hem, Hanjorine van Essen, samen met mij ReAttach zou gaan doen. Hij omschreef dat, als het gaan resetten van mijn harde schijf, zodat er meer ruimte en rust zou ontstaan. Het plan klonk mij als muziek in de oren en daar zijn wij mee aan de slag gegaan.

De gesprekken waren prettig en motiverend en hielpen mij om meer inzicht te krijgen in de wetgeving voor mensen die zoals ik, langdurig ziek waren. Peter maakte duidelijk hoe hiermee omgegaan kon worden en was mijn rode draad in dit traject. De ReAttach met Hanjorine bleek een wijziging in mijn leven tot stand te brengen, de eerste keer was ik erg emotioneel, maar in de avond, na de therapie, leek het, of er iemand op een knop had gedrukt en mijn gedachten tot rust waren gekomen. Dit had ik niet verwacht en bleef de dagen erna zo.

Mijn enthousiasme nam toe, en ik vroeg Hanjorine of dit, ook iets voor mij zou kunnen zijn. Zij bracht mij op het spoor van Paula Weerkamp, de grondlegster van deze therapie. Met haar zocht ik contact en werd bij haar thuis uitgenodigd. Zij vond mij geschikt om mee te mogen doen met de eerstvolgende opleiding en een maand later was ik op het einde van deze therapie inmiddels zelf begonnen met dit te mogen trainen bij andere mensen.

Kortom, dit bracht een positieve verandering in mijn leven teweeg en bracht meer dan ik verwacht had.

Hierbij nogmaals mijn dank aan Peter en Hanjorine voor hun prettige en deskundige hulp.

Paul de Heer

Vakantietijd; vaak een tijd van ontspanning en genieten, even niet werken en andere leuke dingen doen. Maar werken is een belangrijk deel van ons leven. We vinden voldoening en voelen ons gewaardeerd omdat we ergens aan bijdragen. Financiële onafhankelijkheid geeft een gevoel van vrijheid. Allemaal positieve effecten van werken waardoor ons zelfvertrouwen groeit.

Maar wat, als je zonder werk zit, of nog nooit een baan hebt gehad? Je hebt al meerdere sollicitaties gedaan, maar wordt niet uitgenodigd voor een gesprek, of er wordt steeds voor een andere kandidaat gekozen die meer ervaring heeft.

Misschien twijfel je aan jezelf en weet je niet meer wat bij je past? Wat kun je nu eigenlijk echt goed? Waarom zou een bedrijf mij aannemen? Allemaal gedachten die je zelfvertrouwen sterk naar beneden halen. Je kunt je hierdoor minder als een ander gaan voelen, durft niet de stap te zetten, of je wordt boos op je omgeving omdat je het te kwetsbaar vindt om je echte ik te laten zien.

Een assertiviteitstraining kan er voor zorgen dat jouw zelfvertrouwen weer een positieve impuls krijgt. Je leert om voor jezelf op te komen, je gaat ervaren dat jij er mag zijn, dat je waardevol bent voor een werkgever, je leert je grenzen te stellen en ook dat het niet nodig is om jezelf steeds weg te cijferen. Je leert om voor jezelf op te komen, waarbij je rekening houdt met die ander. Hierdoor sta je zelfverzekerder in je leven en vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt.

Voor veel mensen zonder werk is september een moeilijke periode. Iedereen gaat weer aan het werk en jij niet, het gemis van een baan voelt dan extra zwaar. Wie weet kunnen we je helpen om weer energie te krijgen en positief richting de arbeidsmarkt te gaan.

Lijkt het je wat om na een periode van vakantie ook jouw zelfvertrouwen weer aan het werk te zetten? Je kunt als onderdeel van een re-integratietraject deelnemen aan een assertiviteitstraining, maar deze training is ook heel goed los te volgen. Wil je meer weten? Neem dan contact met me op. Ik hoop je binnenkort te zien op één van onze trainingen!

Melanie van der Wal, trainer en loopbaanbegeleider bij Standergroep 06-49593584

Autismeweek van 1 tot en met 8 april.

Binnen het totaalpakket hebben we een specialisatie ontwikkeld op het gebied van

Autisme & Werk

meer...