Heeft u vaak last van een vol hoofd? Heeft u het gevoel dat er te veel prikkels zijn en er geen ruimte is in uw hoofd om nieuwe informatie te verwerken? Een ReAttach interventie kan u dan helpen.

Waar kan ReAttach u bij helpen?

Zorgen, stress en onverwerkte emoties kunnen er voor zorgen dat u niet goed in staat bent om te werken. Zeker wanneer u moet beginnen met een nieuwe baan, kan dit voor extra stressklachten zorgen. Op dat moment is het verstandig om eerst te zorgen dat deze klachten verminderen.

ReAttach zorgt voor ruimte in het hoofd en een verbetering van de informatieverwerking. ReAttach is geschikt voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Maar ook wanneer er geen sprake is van autisme kan het u helpen om emoties te reguleren. Het kan zijn dat verdriet of boosheid u soms overheerst en het lastig is om dit zelfstandig te sturen. Met ReAttach worden deze emoties verwerkt, zonder deze opnieuw te beleven. Daarnaast ervaart u dat u zelf verbanden gaat leggen en registreren over de manier waarop u functioneert in relatie met uw omgeving.

Hoe ziet een ReAttach interventie eruit?

De interventie bestaat uit een aantal sessies, gemiddeld vijf sessies verspreid over drie maanden. Er wordt weinig van u gevraagd tijdens een ReAttach interventie. Belangrijk is dat u zichzelf kan overgeven aan de behandelaar en hem of haar kan laten sturen, u hoeft niet te praten.

In het begeleidingscontact worden uw spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving voor u gereguleerd. De behandelaar zal gebruik maken van stemgeluid, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking op de handen. De behandeling zorgt ervoor dat u zelf in staat bent om de juiste informatie op te halen, te registreren en te plaatsen. U word ontspannen en er ontstaat rust, inzicht en overzicht.

Opzet van de ReAttach interventie

  • Intake aan de hand van een vragenlijst
  • De behandeling wordt tijdens de intake bepaald
  • De behandeling bestaat uit 5 sessies van ongeveer een uur per keer
  • De ReAttach interventie wordt individueel gegeven