Heb je een uitkering zoals een Wajong? Lukt het niet om een baan of opleiding te vinden die bij je past maar wil je je hiervoor helemaal inzetten? Misschien is het project Nieuwe Stijl iets voor jou. Nieuwe Stijl is een nieuw leerwerktraject met baangarantie. Dit traject is speciaal voor jongeren die in hun leven al voor grote uitdagingen hebben gestaan en het lastig vinden om een baan te vinden.

Wat is het doel van Nieuwe Stijl?

Het uiteindelijke doel van Nieuwe Stijl is dat je door kunt stromen naar een passende baan. Dit doel willen we bereiken door:

  • jou sterker te maken door veel leerzame activiteiten met de groep;
  • samen met jou je beroepsidentiteit te vinden;
  • een goede match voor jou te vinden bij de deelnemende bedrijven;
  • te zorgen dat je op zijn minst een mbo niveau één diploma haalt;
  • een eigen docent en trainer;
  • goede begeleiding van een loopbaanbegeleider tot je aan het werk gaat;
  • goede begeleiding van een jobcoach op je werkplek.

Wat ga je doen?

Als deelnemer aan Nieuwe Stijl krijg je een werkervaringsplek bij een bedrijf met – als je goed functioneert – garantie op een arbeidscontract voor minimaal zes maanden. Ook krijg je de kans om tegelijkertijd een opleiding in jouw vakgebied te volgen. Dit kan een mbo niveau één of niveau twee opleiding zijn of een gerichte vakopleiding binnen het bedrijf waar je gaat werken. Deze opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met ROC Landstede uit Zwolle.

Nieuwe Stijl duurt in totaal veertien maanden en is verdeeld in drie fases:

  1. Selectie en trainingsperiode (duur: twee maanden). We willen je tijdens de selectieperiode graag goed leren kennen door middel van bijvoorbeeld buitenactiviteiten, trainingen, sport en bedrijfsexcursies.
  2. Werkervaring (duur: zes maanden). Wij hebben afspraken gemaakt met een groep werkgevers die jou een werkervaringsplek en daarna een baan aanbiedt. Samen kijken we welke plek voor jou geschikt is. Eén dag per week ga je terug naar de groep voor je opleiding en om ervaringen uit te wisselen.
  3. Arbeidsovereenkomst (duur: zes maanden). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor minimaal zes maanden bij het bedrijf waar je je werkervaring hebt opgedaan.

Informatie en contact

In Zwolle zijn in 2014 al twee groepen Nieuwe Stijl gestart, gevolgd door twee groepen in 2015, waarvan één in Deventer. Inmiddels is in Zwolle een vijfde groep gestart, waarbij naast het UWV ook samengewerkt wordt met de gemeente. Standergroep is in gesprek om ook in andere gemeenten Nieuwe Stijl op te starten.

Denk je dat Nieuwe Stijl iets voor jou is en wil je weten of er bij jou in de buurt een nieuwe groep start? Of heb je andere vragen over Nieuwe Stijl? Neem dan gerust contact op met Standergroep. We kijken dan samen of er mogelijkheden zijn.

Je kunt bellen naar 038-7739100 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook eens op onze Facebookpagina. Daar kun je onder andere de ervaringen van de huidige deelnemers volgen.