U bent aan het werk maar merkt dat het niet goed loopt. U begrijpt bijvoorbeeld informatie of opdrachten niet of taken vallen zwaar. Hierdoor kunnen irritaties en misverstanden ontstaan. Het kan ook zijn dat uw ziekte of handicap problemen veroorzaakt. Een jobcoach kan u in deze situaties extra ondersteuning bij uw werk bieden.

Wat doet een jobcoach?

Een jobcoach geeft persoonlijke ondersteuning bij het werken. Welke ondersteuning dat is en hoe die wordt ingevuld is afhankelijk van de zaken waar u in uw werk moeite mee hebt. Zo kan de jobcoach u helpen bij het inwerken of met het organiseren van uw werk. Ook kan hij overleggen met uw werkgever over het aanpassen van uw werk zodat u dat beter aan kunt.

Wie komt in aanmerking voor een jobcoach?

UWV bepaalt of een jobcoach in uw situatie nodig is. Als u in aanmerking komt voor jobcoaching betaalt UWV ook de kosten. De arts van UWV onderzoekt of er sprake is van ziekte of een handicap. De arbeidsdeskundige van UWV beoordeelt vervolgens hoeveel persoonlijke ondersteuning u nodig hebt.

Een jobcoach van Standergroep

Standergroep is een erkende jobcoachorganisatie en heeft ervaren jobcoaches in dienst. Als u denkt dat u ondersteuning nodig heeft van een jobcoach, kunt u contact met ons opnemen. Samen met u, UWV en uw werkgever bekijken wij dan of en zo ja welke mogelijkheden er zijn. U kunt ook eerst contact opnemen met het UWV Werkplein van uw regio. Hier krijgt u vrijblijvend alle informatie over re-integratie en uw persoonlijke mogelijkheden.