Als u een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)heeft, is het goed om begeleid te worden door iemand die weet wat dit inhoudt. Standergroep heeft loopbaanbegeleiders die gespecialiseerd zijn in autisme. Zij begeleiden u als het niet goed loopt op uw werk, of ze helpen u zoeken naar een passende baan.

Dit specialisme heeft zich, onder invloed van nieuwe wetenschappelijke inzichten, uitgebreid met de categorie ADHD en ADD. Ook hierbij gaat het om een bijzondere vorm van informatieverwerking waarbij de in te zetten methodiek niet wezenlijk verschilt met die voor autisme.

Wilt u graag aan het werk?

Als u Autisme heeft, hoeft dat niet te betekenen dat er geen baan voor u is. Met gerichte ondersteuning kunt u ver komen. Het is goed als er iemand is die de manier waarop u functioneert begrijpt. En dat u niet bij ieder probleem met een ander te maken hebt.

Daarom krijgt u bij Standergroep een eigen begeleider zodat u uw verhaal niet elke keer aan iemand anders hoeft te vertellen. Een persoonlijke loopbaanbegeleider die u (langdurig) helpt om problemen die u tegenkomt in of rondom uw werk te voorkomen of op te lossen. Samen gaan we op zoek naar een passende baan waarin uw kwaliteiten optimaal tot hun recht komen.

Heeft u al een baan?

Als u een baan heeft, kan het zijn dat u na een aantal jaren steeds meer moeite krijgt om het werk vol te houden. Autisme kan ervoor zorgen dat u moeite hebt om de veranderingen in uw werk bij te houden. Het gevolg: veel misverstanden en conflicten met uw collega’s of uw baas. Los van het feit dat dit voor alle partijen niet prettig is, kan uw baan hierdoor op het spel staan.

In deze situatie is het belangrijk om er iemand met kennis van zaken bij te halen die u en uw werkgever uitlegt wat er aan de hand is en hoe hier mee omgegaan kan worden. Wij willen dit graag voor u doen. Dus als u vragen hebt op dit gebied, neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan dan in gesprek met uw werkgever en kijken of en op welke wijze er extra ondersteuning kan worden ingezet om uw werksituatie weer te normaliseren.

Contact

Standergroep heeft veel kennis over en ervaring met autisme in huis. Dus heeft u dit en wilt u begeleiding bij het vinden en/of behouden van een baan? Vraag dan vrijblijvend om een kennismakingsgesprek waarin we bekijken wat de problemen en mogelijkheden zijn. Wilt u meer weten over hoe een traject eruit ziet, lees dan verder op de pagina Een traject bij Standergroep.