Wat is het AutismeBelevingsCircuit?

Het AutismeBelevingsCircuit (ABC) is een training om mensen zonder autisme te laten beleven hoe het zou zijn om autisme te hebben. Het is een unieke manier om dicht bij de gevoelswereld van autisme te komen. Dit helpt om beter te begrijpen waarom mensen met autisme anders reageren in, voor ons, zo normale situaties.

Waarom bestaat het AutismeBelevingsCircuit?

Er bestaan heel veel misverstanden over autisme. Uiteindelijk zijn mensen met autisme daar de dupe van. Wij vinden het belangrijk dat het inzicht in wat autisme in het dagelijks leven betekent, wordt vergroot. Daarnaast willen wij informeren over wat het betekent om iemand met autisme als collega of werknemer in dienst te hebben. Het ABC laat zien welke kwaliteiten mensen met autisme bezitten en wat de waarde hiervan kan zijn in een organisatie. Hiermee willen wij de participatie van de werknemer met autisme bevorderen.

Voor wie is het AutismeBelevingsCircuit?

Wij richten ons op organisaties die contact hebben met mensen met autisme, of groepen mensen die gezamenlijk geĂŻnteresseerd zijn om meer te weten te komen over de belevingswereld van autisme.

Wat ga je doen?

Je volgt samen met een groep het AutismeBelevingsCircuit. Het circuit bestaat uit tien onderdelen. Deze oefeningen laten je, elk op hun eigen manier, de specifieke aspecten van autisme ervaren. Mensen met autisme worden bijvoorbeeld vaak gezien als ongemotiveerd of lastig om mee te communiceren. Door deze klachten te duiden aan de hand van de opdrachten in het ABC willen we handvatten bieden om hier mee om te gaan.

Je wordt begeleid door een loopbaanbegeleider van Standergroep. Tijdens de oefeningen zullen zij de kenmerken zoveel mogelijk vertalen naar jullie praktijk, het liefst aan de hand van ingebrachte voorbeelden. Vanaf de eerste tot de laatste opdracht wordt er van je gevraagd optimaal te beleven.

Praktische informatie

Wij kunnen op locatie komen om daar een AutismeBelevingsCircuit te doen. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er loopbaanbegeleiders ingezet. Heeft u belangstelling in de training? Neem dan contact op met ons. Naar aanleiding van uw wensen wordt er een offerte opgemaakt.