Ervaart u een werkdag vaak als uitputtend? Heeft u regelmatig last van stress en spanningen? Een training Mindfulness kan u dan helpen.

Waar kan de training u bij helpen?

De training Mindfulness helpt u op een praktische en effectieve manier om te gaan met stress en spanningen. Het helpt u om minder te piekeren en gedachten beter los te laten. Mindfulness geeft u rust en is een manier om even contact te maken met uw lichaam waardoor u grenzen beter aan kunt voelen. Het is een training waarbij mensen met ASS zelf op een actieve manier hun klachten leren verminderen.

Om uitputting tijdens uw werkdag te beperken is het belangrijk om een goed evenwicht te krijgen in de werkzaamheden en energiebelasting. Mindfulness helpt u om tijdens uw werk rustmomenten te creëren. U leert bijvoorbeeld om beter te schakelen tussen werkzaamheden en om uw gedachten te ordenen voordat u aan iets anders begint. Dit zorgt ervoor dat u een werkdag beter leert indelen, maar ook beter bestand bent tegen stressvolle situaties.

Hoe ziet een training Mindfulness eruit?

In de training maakt u kennis met verschillende aandachtsoefeningen. U leert uw aandacht te richten op een focuspunt, zoals uw lichaam of ademhaling. Door uw aandacht te richten raakt u minder snel afgeleid door gedachten. Hierdoor kunt u meer rust ervaren, waardoor u beter kunt inslapen of minder last hebt van sombere of depressieve gevoelens. Er zijn verschillende oefeningen omdat niet voor iedereen dezelfde oefening helpt. Samen met de trainer zoekt u naar wat het beste bij u past.

Wanneer u de training volgt, kunt u direct beginnen met het toepassen van de oefeningen op de werkvloer. De trainer en uw loopbaanbegeleider helpen u de oefeningen in te plannen in uw werkdag en geven tips voor de toepassing ervan. Zo merkt u dat het onderdeel van uw dagritme kan worden.

Opzet van de training

  • Intake met uw loopbaanbegeleider en de trainer.
  • Nadere uitleg van de training. Uw doel en motivatie worden bepaald.
  • Negen wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2,5 uur inclusief pauze.
  • De groep bestaat uit zes personen en twee trainers.
  • Theorie, oefenen aandachtsoefeningen, nabespreken en huiswerk bespreken
  • Huiswerk; het is de bedoeling dat u de opgegeven oefening thuis gaat oefenen.
  • Inclusief boek Mindfulness bij volwassenen met Autisme van Annelies Spek.